Mamy swoje rogale - Marcina z niebieskim makiem [FOTO]

Agata Kulczycka
10.11.2011 17:13

Fot. Patryk Ogorzałek / Agencja Gazeta

Poznaniacy w Święto Niepodległości zajadają się rogalami marcińskimi. Stały się tak rozpoznawalne i tak wiele się o nich mówi, że kiedy zbliża się 11 listopada całej Polsce leci ślinka, by ich skosztować. Choć rogali marcińskich mieć nie możemy, bo to produkt regionalny, o zastrzeżonej nazwie, to mamy rogale Marcina, wypiekane przez cukiernię Orłowski &Rak w Rzeszowie. Zobacz jak powstają.

Wszystkie zdjęcia
  • Jak powstaje rogal Marcina? Z ciasta francusko-drożdżowego
  • Krojenie
  • Nadziewanie
  • Zwijanie
  • Pieczenie
  • Dekorowanie
  • Ozdabianie
  • Porównywanie
Więcej tematów - rzeszów
Wiadomości z Rzeszowa
Magazyn Rzeszów
Sport w Rzeszowie