Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
1 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
2 z 19
Redyk Karpacki. Dużo radości wzbudziła prezentacja serów z mleka krowiego, koziego i owczego z czterech regionów Podkarpackiego. Z Beskidu Niskiego sery przywiózł Wawrzyniec Maziejuk z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologiczne FIGA z Mszany, z Pogórza z Kąkolówki Małgorzata Sowa, z Roztocza Danuta i Leszek Jakimowicz z firmy LEDA SER z Wólki Krowickiej, a z Bieszczadów Jacek Skórka z Zajazdu Pod Caryńską oraz Małgorzata Łysyganicz z Polany.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
3 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
4 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
5 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
6 z 19
Redyk Karpacki. Sporo zamieszania wywołała brama blokująca młodej parze przejazd drogą. Panna młoda dostała - ku swemu wielkiemu zaskoczeniu - w darze małą owieczkę, a drużba musiał wykupić się sporą ilością tradycyjnego napitku. Cały czas wydarzeniu przygrywała ukraińska kapela.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
7 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
8 z 19
Redyk Karpacki. Dużo radości wzbudziła prezentacja serów z mleka krowiego, koziego i owczego z czterech regionów Podkarpackiego. Z Beskidu Niskiego sery przywiózł Wawrzyniec Maziejuk z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologiczne FIGA z Mszany, z Pogórza z Kąkolówki Małgorzata Sowa, z Roztocza Danuta i Leszek Jakimowicz z firmy LEDA SER z Wólki Krowickiej, a z Bieszczadów Jacek Skórka z Zajazdu Pod Caryńską oraz Małgorzata Łysyganicz z Polany.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
9 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
10 z 19
Redyk Karpacki. Imprezę - w ramach projektu pod tą samą nazwą - przygotowały Zajazd Pod Caryńską i Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, a jego liderem jest Stowarzyszenie 'Pro Carpathia' z Rzeszowa.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
11 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
12 z 19
Redyk Karpacki. Sporo zamieszania wywołała brama blokująca młodej parze przejazd drogą. Panna młoda dostała - ku swemu wielkiemu zaskoczeniu - w darze małą owieczkę, a drużba musiał wykupić się sporą ilością tradycyjnego napitku. Cały czas wydarzeniu przygrywała ukraińska kapela.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
13 z 19
Redyk Karpacki. Tradycyjne nastąpiło 'mieszanie' stada owiec, następnie zapalenie watry, a wokół rozchodziły się niezwykłe dźwięki trombit.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
14 z 19
Redyk Karpacki. Sporo zamieszania wywołała brama blokująca młodej parze przejazd drogą. Panna młoda dostała - ku swemu wielkiemu zaskoczeniu - w darze małą owieczkę, a drużba musiał wykupić się sporą ilością tradycyjnego napitku. Cały czas wydarzeniu przygrywała ukraińska kapela.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
15 z 19
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
16 z 19
Redyk Karpacki. Imprezę - w ramach projektu pod tą samą nazwą - przygotowały Zajazd Pod Caryńską i Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, a jego liderem jest Stowarzyszenie 'Pro Carpathia' z Rzeszowa.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
17 z 19
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
18 z 19
Redyk Karpacki. Dużo radości wzbudziła prezentacja serów z mleka krowiego, koziego i owczego z czterech regionów Podkarpackiego. Z Beskidu Niskiego sery przywiózł Wawrzyniec Maziejuk z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologiczne FIGA z Mszany, z Pogórza z Kąkolówki Małgorzata Sowa, z Roztocza Danuta i Leszek Jakimowicz z firmy LEDA SER z Wólki Krowickiej, a z Bieszczadów Jacek Skórka z Zajazdu Pod Caryńską oraz Małgorzata Łysyganicz z Polany.
Fot. Małgorzata Pociask i Krzysztof Zieliński
19 z 19
Redyk Karpacki. Dużo radości wzbudziła prezentacja serów z mleka krowiego, koziego i owczego z czterech regionów Podkarpackiego. Z Beskidu Niskiego sery przywiózł Wawrzyniec Maziejuk z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologiczne FIGA z Mszany, z Pogórza z Kąkolówki Małgorzata Sowa, z Roztocza Danuta i Leszek Jakimowicz z firmy LEDA SER z Wólki Krowickiej, a z Bieszczadów Jacek Skórka z Zajazdu Pod Caryńską oraz Małgorzata Łysyganicz z Polany.
Wszystkie komentarze