Krako Slow Grill
- Jesteśmy przyczepą, która pełni funkcję kuchni dla wine baru Krako Slow Wines. Każdy kto zamówi u nas jedzenie, może zjeść na normalnym talerzu, w środku lub w ogródku. Mamy prawdziwy ormiański grill węglowy, na którym smażymy mięso ryby i warzywa. Nie smażymy na ruszcie lecz na stalowych spadach, co nadaje wyjątkowy smak naszym daniom.
W menu mamy m. in: klasyczny szaszłyk wieprzowy z grilla (karkówka wieprzowa w kawałkach), Lula Kebab z grilla (mielona wołowina z odrobiną kurczaka i przyprawami), Czalagacz z grilla (schab wieprzowy z żeberkiem z tłuszczykiem), grillowany bakłażan (grillowany cały bakłażan przecięty na pół z masłem, czosnkiem i kolendrą), zapiekana baranina (przez 7 godzin). W każdą niedzielę, robimy gruzińskie khinkali. Co jakiś czas dodajemy parę nowych dań, lub wymieniamy te, które już mamy - wyjaśnia Pavel Portoyan z Krako Slow Grill. Kaukaski grill stacjonuje na ulicy lipowej w Krakowie.
Wszystkie komentarze