Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Wysokiej Jakości - w G2A Arena w Jasionce
piątek
10 - 17 Zwiedzanie Targów
11 - 15 XI Europejski Konkurs Kulinarny - część I
(konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu)
10 - 12 Seminarium dla uczniów szkół podstawowych klas I - IV pt. Magia ekologicznych Świąt Bożego Narodzenia
10 - 10.10 Wstęp i przywitanie uczestników seminarium:
Robert Machowski - Prezes Zarządu Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego
10.10 - 10.30 Inscenizacja i prezentacja multimedialna na temat polskich i zagranicznych bożonarodzeniowych zwyczajów ? uczniowie Szkoły Podstawowej nr 25 w Rzeszowie, wraz z nauczycielem Anną Hadałą
10.30 - 11 Wykład: W oczekiwaniu na Święta Bożego Narodzenia - zwyczaje świąteczne i tradycyjne potrawy na bazie ekologicznego produktu - Alina Becla Suszarnia owoców AWB Alina Becla
11 - 11.30 Rozstrzygnięcie trzech plastycznych konkursów o tematyce ekologicznej dla dzieci z przedszkoli i szkół podstawowych wraz z wystawą prac (wręczenie nagród laureatom przez przedstawicieli instytucji wspierających i popularyzujących edukację ekologiczną dzieci)
11.30 - 12 Degustacja potraw przygotowanych z produktów ekologicznych dla uczestników seminarium
12.00 - 14 Seminarium dla uczniów gimnazjów i szkół średnich Ekologiczne symbole Świąt Bożego Narodzenia
12.00 - 12.10 Wstęp i przywitanie uczestników seminarium:
Robert Machowski Prezes Zarządu Podkarpackiej Izby Rolnictwa Ekologicznego
12.10 - 12.40 Wykład: Czy choinka, karp i opłatek może być ekologiczny? Czyli tradycyjne symbole świąteczne
w ekologicznym wydaniu - Marek Krysztoforski, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie, Oddział w Radomiu
12.40 - 13 Wykład: Przy wigilijnym stole. Przygotowywanie potraw świątecznych na bazie ekologicznych produktów
13 - 13.30 Rozstrzygnięcie konkursów o tematyce ekologicznej dla uczniów gimnazjów i szkół średnich wraz z wystawą prac (wręczenie nagród laureatom przez przedstawicieli instytucji wspierających i popularyzujących edukację ekologiczną)
13.30 - 14 Degustacja potraw przygotowanych z produktów ekologicznych dla uczestników seminarium
14.00 - 14.30 Oficjalne otwarcie Targów EKOGALA 2016 - scena (wystąpienia organizatorów i zaproszonych gości)
14.30 - 16 Konferencja EKOLOGIA: gdzie byliśmy a gdzie jesteśmy
16 - 17 Finał XXIII Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA
W godz. 10 - 17 na hali targowej będzie funkcjonowała wyspa tematyczna, na której będą odbywać się cykliczne prezentacje pt. Na świątecznym stole
sobota
10 - 17 Zwiedzanie Targów
10 - 16 XI Europejski Konkurs Kulinarny - część II
(konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych, możliwość obserwowania zmagań uczestników konkursu)
11.30 - 13 Panel przedsiębiorców
(spotkanie przedsiębiorców zainteresowanych nawiązaniem kontaktów gospodarczych)
13 - 14 VIP-y gotują - wyspa tematyczna - część I
14 - 15 VIP-y gotują - wyspa tematyczna - część II
(live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej i rządowej)
15 - 15.15 Rozstrzygnięcie konkursu Najładniejsze stoisko targów 2016
16 - 16.55 Rozstrzygnięcie XI Europejskiego Konkursu Kulinarnego, wręczenie nagród
17 - Zamknięcie Targów
W godz. 10 - 17 na hali targowej będzie funkcjonowała wyspa tematyczna, na której będą odbywać się cykliczne prezentacje pt. Na świątecznym stole
Wszystkie komentarze